FAQ

CHELSEASWEDEN

OFFICIAL SUPPORTERS CLUB OF CHELSEA FC

FAQ: 

Här hittar ni de vanligaste ställda frågorna. Kolla gärna igenom dessa innan ni kontaktar oss, vi älskar att hjälpa er, men under perioder drunknar vi i mejl och därför kan det ta ett bra tag innan vi hinner svara er. Så se detta som en genväg till de frågor ni har till oss. 

Vi bygger kontinuerligt ut denna sidan, för att underlätta för er.

HUR BLIR JAG MEDLEM I CSS?

Klicka på "Bli Medlem" här ovan och följ instruktionerna. Medlemsavgiften betalas in på Bankgiro: 408-7722. När medlemsavgiften kommit in och vi har era uppgifter. Postar vi medlemsutskicket till er.

VAD KOSTAR DET ÄR BLI MEDLEM I CSS?

Vuxen: 175 kr

Familj: 400 kr

Barn/Ungdom (0-18 år): 100 kr

Varför kan man inte betala via Swish till er?

Vi har jobbat på att få det via vår bank, men utan resultat så här långt. Men det kommer. 

HUR KÖPER JAG BILJETTER GENOM CSS?

Klicka på "Biljetter" ovan och följ instruktionerna. Eller gå till www.chelseasweden.com/biljetter

VAD ÄR TRUE BLUE?

True Blue är Chelseas officiella supporterförening. Ni behöver medlemskap här för att kunna köpa biljetter via oss. Kostar från £26

HUR BLIR JAG MEDLEM I TRUE BLUE?

Gå till chelseafc.com klicka på Tickets & Membership. Vi rekommenderar ”Ticket only” för vuxna, kostar £26. 

FINNS DET FAMILJEMEDLEMSKAP I TRUE BLUE?
Nej det är bara CSS som har det. Har ni Familjemedlemskap i CSS och hela familj ska åka över på match, då måste alla som ingår i er familj inneha True Blue medlemskap.

VEM KAN SITTA PÅ FAMILJELÄKTAREN?

Som namnet säger familjer. Ni måste åka med en person som innehar Junior/Teen True Blue medlemskap. Max två vuxna per Junior/Teen True Blue medlemskap. Så har ni barn så ska dom inneha något av följande medlemskap i True Blue, dvs om ni vill sitta på denna läktaren.


JUNIOR £27 gäller för barn mellan 0-12 år,

TEENS £27 gäller för tonåringa mellan 13-19 år 

VAD ÄR FÖRDELARNA MED ATT KÖPA BILJETT GENOM CSS?
– Det krävs färre lojalitetspoäng än vad Chelsea tar.
– Åker du med vänner kan ni sitta ihop.
– CSS får sin tilldelningen innan Chelsea öppnar upp biljettförsäljningen för True Blue medlemmar, så får du avslag på biljett via CSS kan man senare ansöka via Chelsea.
– Fördelarna gentemot att köpa via reseföretag behöver vi inte ens ta upp!

– Som Chelsea supporter hatar vi allt som har att göra med olaglig biljettförsäljning.

JAG MISSA CSS DEADLINE KAN JAG KÖPA BILJETT ÄNDÅ? 

Testa köp biljett via Chelsea på ditt True Blue medlemskap. Eller kolla på:  ”Chelsea Fc Ticket Exchange” som är köp/sälj för Chelsea biljetter för True Blue Medlemmar. 

MATCHEN HAR FLYTTAS, JAG KAN INTE ÅKA ÖVER DÅ?
Kontakta oss så avbokar vi din biljett. Men vi måste ha fått in detta 12 arbetsdagar innan matchen.

HUR FÅR JAG TRUE BLUE LOJALITETSPOÄNG?

Det enkla svaret är: genom att köpa matchbiljetter, antingen via CSS eller direkt via Chelsea. Alla matchköp registeras av Chelsea, och alla matcher ger poäng. Så ja, du får True Blue lojalitetspoäng även när du köper din biljett via oss i CSS. 

Matcher ger från 1p upp till 5p och det är Chelsea som sätter dessa.

Man kan även få 5 lojalitetspoäng av Chelsea om man förnyar sitt True Blue innan en specifik datum, brukar vara sista fredagen i Juli.

VAD BEHÖVER JAG LOJALITETSPOÄNG TILL?

Alla stormatcher (AA matcherna) krävs det lojalitetspoäng för. Om du köper via oss i CSS krävs det 5 – 10 lojalitetspoäng. 

Se länk: ”DEADLINES OCH SPELSCHEMA 2019-2020” vad som krävs för de olika matcherna och om vi får någon tilldelning. Den sidan uppdateras under hela säsongen om vad som gäller. 

Köper du direkt via Chelsea får du räkna med att det krävs betydligt fler poäng, ni hittar dom på chelseafc.com och under Buy Tickets. 

HUR TAR JAG REDA PÅ HUR MÅNGA LOJALITETSPOÄNG JAG HAR?

1. Gå till www.chelseafc.com. 

2. Klicka på ”TICKETS & MEMBERSHIP”

3. I Rutan som kommer ner klickar du på: ”Manage My Tickets Account”

4. Skriv in ditt True Blue nummer och ditt lösenord (glömt det: klicka Reset Password och följ instruktionerna)

5. Väl inne, klicka på ”MY ACCOUNT / FRIENDS AND FAMILY”

6. Den siffran som står efter ”Loyalty Point Balance” är dina poäng.

HUR BESTÄMMER NI VEM SOM FÅR BILJETTER OM DET ÄR FLER SÖKANDEN ÄN ANTALET BILJETTER NI HAR FÅTT?

Ibland inträffar detta och  händer det har vi bestämt att följande stege gäller:


1. Antalet biljetter ni köpt av oss under säsongen, dvs flest vinner.

2. Antalet lojalitetspoäng dessa biljettinköp har gett (bara de som ni gjort via oss), dvs flest poäng vinner. De poängen CFC satt på dessa matcherna som vi räknar på.


Kan vi inte plocka ut de som får biljetterna efter detta, då tittar vi på förra säsonge, dvs:


3. Antalet biljetter ni köpte av CSS förra säsongen.

4. Antalet lojalitetspoäng dessa biljettinköp gav er förra säsongen.


Och så vidare…. och i värsta fall…

Lottning mellan de sista…


Vi i CSS har inte tillgång till era True Blue lojalitetspoäng det är bara Chelsea som ser dessa, däremot ser vi vilka biljetter ni har köp av oss.  

JAG ÄR MEDLEM MEN MIN KOMPIS ÄR INTE DET. KAN JAG KÖPA BILJETT ÅT HONOM/HENNE OCKSÅ?

Nä inte via CSS. Lyckas inte Chelsea sälja slut så kan du via ditt True Blue medlemskap köpa upp till 3 biljetter direkt via Chelsea. CSS kan inte hjälpa dig med detta, så har du frågor kontakta Chelsea. Kolla Chelseafc.com för datum: sök på ”ALL ON-SALE DATES”

VAD HÄNDER OM JAG TAPPAR BORT MIN BILJETT INNAN MATCHEN?

Om biljetten försvinner i posten, tappas bort eller glöms hemma kan man hämta ut en ny biljett på Chelseas biljettkontor på Stamford Bridge på matchdagen mot en avgift på £5. Den ursprungliga biljetten spärras då och blir oanvändbar. Endast den person som köpte biljetten kan hämta ut en ny.

KAN JAG VÄLJA MER SPECIFIKT VAR JAG VILL SITTA?

Bokar du biljett via CSS så blir svaret: Nej. CSS kan inte precisera exakt var vi vill ha biljetter, utan det är Chelsea som ger oss där det finns plats, på önskad läktare. Dom hjälper oss exempelvis, om du åker med dina vänner eller liknade, så ni kan sitta ihop. Men inte: ”jag vill helst sitta på Gate 7 rad 2”, det kan vi inte hjälpa er med.

MITT FÖRSTA BESÖK PÅ STAMFORD BRIGDE. VART SKA JAG SITTA? 

Lättast blir väll att beskriva kort om de olika alternativen du kan välja på: 

  

Shed Upper - går att köpa genom CSS

Övre läktaren på kortsidan. Då Shed End är den minsta läktaren på Stamford Bridge lyckas Shed Upper kombinera bra överblick så väl som närhet till spelet. Stämningen är oftast bra. Om bortalaget tar den stora tilldelningen (3 000 biljetter) istället för den ordinarie (1 500) är det svårt att få biljetter på Shed Upper.


Shed Lower - går att köpa genom CSS

Nedre läktaren på kortsidan. Man kommer väldigt nära spelet men har svårt att få en bra överblick från Shed Lower. Stämningen är bra och delar av Shed Lower brukar stå upp stora delar av matchen. En varning utfärdas för de två bakersta raderna (15-16) där taket skymmer sikten om man står upp.


Matthew Harding Lower - går att köpa genom CSS

Nedre läktaren på kortsidan. Matthew Harding Lower hade tidigast överlägset bäst stämning på Stamford Bridge men har fått allt hårdare konkurrens från Shed End, de senaste säsongerna. Man är nära spelet men har ingen vidare överblick. En varning utfärdas för de bakersta raderna som säljs som "restricted view" där sikten är skymd om man står upp, vilket publiken på Matthew Harding Lower oftast gör.


Matthew Harding Upper - går INTE att köpa genom CSS

Övre läktaren på kortsidan. Väldigt bra överblick och helt okej närhet till spelplanen. Här sitter många äldre Chelseasupportrar som varit med länge. Matthew Harding Upper anklagas av övriga sektioner för att vara den läktare med överlägset gnälligast fans på hela Stamford Bridge.


Långsidorna: 

West Upper - går att köpa genom CSS

Övre läktaren på långsidan. Troligtvis de bästa platserna om du vill ha en tydlig överblick över spelplanen. Man är högt upp och ser hela planen utan problem. Dock saknas närheten till spelet och det kan kännas som att man är lite isolerad. Stämningen är väldigt lågmäld och det är inte ofta folket på West Upper sjunger.


West Lower - går att köpa genom CSS

Nedre läktaren på långsidan. Bra överblick (bortsett från de första raderna) och samtidigt bra närhet till spelet. Oftast rätt dämpad stämning, förutom när det är stormatch då West Lower kan tända till.


East Upper - går att köpa genom CSS

Övre läktaren på långsidan. Bra överblick, men man är en bit från spelet. Här sitter många Chelseafans som varit med länge, men som av olika anledningar inte är särskilt förtjusta i att sjunga på matcherna. 


East Lower - går att köpa genom CSS

Nedre läktaren på långsidan. Familjesektion där varje biljettköp måste innehålla minst ett juniormedlemskap. Man är nära spelet på East Lower, men överblicken är inte den bästa. Stämningen är hyfsad, speciellt om man sitter närmast Matthew Harding Stand.

VI VILL SITTA DÄR DET ÄR MEST DRAG, VART SKA VI SITTA?

Bra fråga! Det beror på från match till match och vem du frågar. Vissa tycker att det är mest drag på MHL andra Shed Lower och någon annan gillar Shed Upper. Vårt tips är alltid, prova dig fram och räkna inte med att publiken ska roa dig, vill du har stämning? Skapa den själv först.

VART SKA JAG VÄLJA OM JAG VILL STÅ UPP?

Det är faktist så trist att det är förbjudet att stå upp under matcherna i PL. Ja, på vissa läktare står folk upp under hela matchen. Men, kommer personal fram till dig och säger till dig att sitta ner, lyssna då på dom. För dom har rätt att avvisa dig ifrån arenan och det är inte så kul när man som svensk åkt hela vägen för att se Chelsea. 

MIN KOMPIS HÅLLER INTE PÅ CHELSEA UTAN PÅ MOTSTÅNDARLAGET. KAN VI SITTA IHOP?

Inte enligt engelsk lag. Bortasupportrar får bara finnas på bortasektionen under en fotbollsmatch. Personalen har rätt att avisa honom (till och med er båda) ifrån arenan om man har riktigt oflyt. 

KAN NI REKOMMENDERA NÅGOT RESEBOLAG TILL OSS?
Nej, CSS är en ideell förening för Chelsea Supportrar boende i Sverige. Reseföretag är total motsatsen mot oss.

Däremot, Chelsea går ut med  rekommendationer på vilka ni bör köpa av, och vilka ni ska undvika. Ni hittar det Chelseafc.com

Hittar du inte din fråga? Då är du välkommen att maila den till medlem@chelseasweden.com.

OM OSS

Vi är en officiell supporterförening till Chelsea FC. Vårt syfte är att främja intresse för fotbollsklubben Chelsea Football Club i Sverige. Vi drivs på en ideell basis och är politiskt och religiöst obunden. Alla med ”Blått Chelsea hjärta” äger rätt till medlemskap förutsatt att medlemsavgift betalas in. 

Copyright @ All Rights Reserved